Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Ali Nazik Kebabı (Gaziantep)


Malzemeler
5-6 adet bostan patlıcanı 
Yarım kilo süzme yoğurt 
Yarım kg. kıyma 
2 -3 adet çarliston biber 
2 büyük domates 
3-4 diş sarımsak 
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 
kırmızı toz biber 
karabiber 
tuz 
Hazırlanışı
Patlıcanların yanlarına 1-2 delik açılır, fırında közlenir. Süzme yoğurdun içine dövülmüş sarımsak ve tuz koyulur. Bir yandan kıyma kavrulup içine biber, tuz,domates, yağ, toz biber konulup, kıyma sosu hazırlanır. Közlenmiş patlıcanların kabuğu soyulup ince ince doğranıp, sarımsak ve yoğurtla karıştırılır. Daha sonra kıymalı sos üzerine sıcak dökülür, karabiber serpilir, bulgur pilavıyla birlikte servise sunulur.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder