Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Arap Mantısı (Şişbörek)


Hamur malzemesi;
 3 su bardağı un 
1/2 su bardağı ılık su (una göre su miktarı azalıp çoğalabilir) 
1 yumurta tuz. İç malzemesi; 200 gr. kıyma
 1 kuru soğan
1/2 çay bardağı çam fıstığı (dolmalık fıstık) 
1 yemek kaşığı tereyağ 1 çay kaşığı toz kişniş 
 1 çay kaşığı yenibahar Çay kaşığının ucuyla toz karabiber tuz. 

Terbiyesi ; 1 kg. yoğurt 1,5 su bardağı su 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı nişasta. tuz Sos malzemesi ; 1 demet maydanoz 5 diş sarımsak 4 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder