Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

İzmir Köftesi

Malzemeler
500 gr kıyma
2 adet soğan 1 yumurta

 1 tutam maydanoz
 2 adet soğan
 4 dilim bayat ekmek içi
 5 adet patates
 2 adet domates
 3 adet yeşilbiber
 1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
 4 su bardağı su
 1 çay kaşığı kimyon
 Tuz
Karabiber

Hazırlanışı
Yoğurma kabına,1 adet soğanı rendeleyin. İncecik kıyılmış maydanoz, kıymayı koyun.1 bardak suda ıslatıp sıktığınız ekmek içini, tuzu karabiberi, kimyonu ve yumurtayı ilave ettikten sonra yoğurun. İzmir köfte şeklini verin.180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. İsterseniz tavada yarı pişmiş olarak kızartabilirsiniz.
Domates sosu için bir tencereye soğanı doğrayın yarım çay bardağı sıvı yağı koyun. Kavurmaya başlayınca salçayı da ekleyip soğanla beraber karıştırın.3 su bardağı sıcak su koyup kaynamaya bırakın. 5 adet patatesleri kalın dilimler halinde kesin. Kaynayan sosun içine koyun. Tuzunu da ekleyip 10 dakika kaynatın. Fırından çıkardığınız köftelerin üzerine patatesli sosu dökün. Yarım ay şeklinde dilimlenmiş domatesleri fırın tepsisine dizin. Yeşil biberleri ikiye kesip de dizin. 200 derecede 15 dakika pişirin.  Sıcak servis yapın.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder