Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Künefe Tarifi

Malzemeler
500 gr Kadayıf
200-300 gr, isteğe bağlı, dil peyniri yada taze tuzsuz beyaz peynir
125 gr tereyağ

Şerbeti için
2 bardak su
2 bardak şeker
1-2 damla limon suyu

Hazırlanışı
Kadayıf mutfak robotunda yada el yordamı ile ufalayarak, küçültülür.
Çekilmiş kadayıfın içine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı konularak ve elle karıştırılarak kadayıflar yağlanır (yağ fazla olmamalı, sadece bütün kadayıflar yağa bulanmalı)
Yağlanmış kadayıf ikiye ayrılır ve yarısı teflon tava veya künefe tavasına çok kalın olmayacak bir şekilde elle sıkıştırılarak serilir,
Araya peynir de serilerek, üzeri kalan kadayıfla bastırılarak kapatılır.
Ocağın üzerinde kısık ateşte yavaş yavaş, çevire çevire pişirilir,
Tercihe göre kenarından azar azar tereyağı konulabilir,
Bir yüzü kızarınca, diğer yüzü çevrilir ve aynı işlemler diğer yüz içinde yapılır.
Kızaran künefenin üzerine, künefe ılıkken, sıcak şerbet dökülür. Sıcak servis ediniz.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder